Waarom een roetfilter

Dieselbrandstof wordt niet volledig verbrand en hierdoor komen er kleine deeltjes roet vrij. Deze deeltjes roet zijn schadelijk voor de gezondheid. Voor dieselauto’s heeft de Europese commissie eisen gesteld aan de uitstoot hiervan.

Wat is een roetfilter

Om deze uitstoot te beperken zijn er roetfilters. Een roetfilter is een filter die op een dieselauto wordt aangebracht om schadelijke roet op te vangen. De roetfilter zit zo dicht mogelijk bij de uitlaat. De roetdeeltjes blijven als het ware plakken aan de filter en worden eigenlijk opgeslagen. Na een tijdje is de roetfilter “vol” en moet het opgeslagen roet verbrand worden.

Roetfilter reinigen

De roetfilter reinigen doe je om ervoor te zorgen dat deze niet kapot gaat. Hierdoor bespaar je de vervangingskosten van een roetfilter die kunnen oplopen tot honderden euro’s. Daarnaast kan een defecte roetfilter ook je turbo beschadigen.
Bij autobedrijf My Car kun je voordelig je roetfilter reinigen. Hiervoor maken wij gebruik een professionele roetfilter reiniger zoals op de afbeelding hieronder te zien.

roetfilter reinigen

Wanneer moet je je roetfilter reinigen?

Uiteraard kan je dpf (roetfilter) lampje gaan branden. Dan weet je het 100% zeker! Maar ook bij vermogensverlies kan het betekenen dat het tijd is om uw roetfilter te laten reinigen. Twijfelt u of uw roetfilter gereinigd moet worden, dan kunt u altijd bij ons terecht. Wij doen dan de dpf waardes uitlezen om te bepalen of uw roetfilter gereinigd dient te worden. Voor meer informatie kunt u altijd langs komen of bellen naar 010 – 223 41 41.

Benieuwd hoe een roetfilter gereinigd wordt? Via deze link kom je op onze Youtube kanaal en kunt u een volledige roetfilter reiniging zien.